S vínem až do Japonska

02. 12. 2023, 23:18

V pátek 24. listopadu 2023 se uskutečnilo setkání s panem Ičirem Macubou, zvlášť významným výrobcem japonských mečů (tradičními technologickými postupy) a mistrem orientálních bojových umění.

https://www.facebook.com/events/1771932846575195?ref=newsfeed

Setkání v České republice ve spolupráci s japonským velvyslanectvím zorganizovala Společnost pro studium japonského meče (Nihontó Kenkyukai, web https://nihonto.japan.cz ).

Poutavé vyprávění pana Macuby nejen o japonských mečích pozorně sledovalo publikum zcela zaplněného přednáškového sálu informačního a kulturního centra Velvyslanectví Japonska v České republice.

Je nám ctí, že mezi několika dárky mistru Macubovi na upomínku jeho návštěvy v České republice je také víno z našeho vinařství.

Nejde o náhodu, ale pokračování staleté tradice.

„Copak japonští mečíři mají něco společného s vínem?“ přemítají možná mnozí pochybovačně.

Odpověď zní jednoznačně ANO – japonské meče a samurajové (mnoha mýty opředení válečníci feudálního Japonska) mají s vinnou révou a její orientální symbolikou společného mnohem víc, než většina Středoevropanů tuší. Ale o tom, v případě zájmu, až někdy příště :-)

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:

X

Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám umožňují Vám poskytnout optimální službu a individualizovaný obsah na naší webové stránce. Respektujeme Vaše soukromí a pracujeme pouze s údaji, ke kterým nám dáte svůj souhlas. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu.

Souhlasím
Nastavit